KH
KH, of carbonaathardheid, is de tweede pijler in de waterbalans van vijverwater, naast de GH. Beide zijn even belangrijk, en KH misschien zelfs net nog iets belangrijker.
Carbonaten zorgen immers voor voldoende CO2 in het water, de belangrijkste voedingsstof van de zuurstofplanten, en een onmisbare schakel voor goed vijverleven. Een goede waterbalans, met sterke planten, onderdrukt algengroei efficiënt, en op de meest natuurlijke manier.
Bacteriën maken ook CO2 aan, maar vaak is dit ontoereikend, en dient de KH verhoogd te worden door toediening van producten. Wij bieden hiervoor poeder aan, onze Walkup P, welke puur de carbonaten verhoogt. Je kan ook gaan voor onze AlkaWaterTablets of AlkaWaterNuggets, welke de KH verhogen, maar ook de GH ondersteunen, en dus de gehele waterbalans ineens aanpakken. Al onze grondstoffen zijn van Food Grade kwaliteit!
Ideale KH waarde van vijverwater bedraagt minstens 120 ppm, welke zoveel is als 12 Franse graden of 7 Duitse graden. Hoger mag, lager is nadelig voor de waterbalans, alsook voor de vitaliteit van de vissen.